dimarts, 16 de març del 2010

Discurs realitzat per la cap d’agrupament, Anna Vicente, el dia de la Inauguració de Fotos, el 13 de març de 2010

Bona nit!

Regidora, Consiliari General, Vicari Episcopal, membres de l’agrupament, amics i amigues moltes gràcies a tots per ser avui aquí.

Després de 15 anys, si ens trobem avui aquí, és perquè durant tot aquest temps uns i altres hem cregut en el projecte. Moltes gràcies a aquells primers caps que van tenir aquesta intuïció i es van comprometre en el projecte, i a tots aquells caps que s’hi han anat sumant durant tot aquest temps. Gràcies pel vostre temps, gràcies pel vostre compromís, gràcies per la vostra vitalitat. No podem deixar-nos els veritables protagonistes d’aquesta història: els nois i noies que han anat passant per l’Agrupament, alguns dels quals avui en formem part com a caps. I dels pares que al seu dia van creure, també, en el projecte. Cal dir, que l’Agrupament no és una illa enmig de l’oceà, forma part d’una societat concreta on altres entitats també treballen en l’àmbit educatiu i en moments hem compartit projectes i hem comptat amb el seu suport.
Ens trobem en un entorn molt concret, la ciutat de Vic, on creiem en el fet que som ciutat educadora i és bo no perdre aqueta perspectiva. I dins d’aquesta societat formem part d’un moviment a nivell català amb qui creixem plegats, Minyons Escotes i Guies de Catalunya (MEG).

Nosaltres creiem en l’Escoltisme, aquell escoltisme que pretén desenvolupar en el noi/a l’esperit crític perquè acabi essent un ciutadà compromès amb l’entorn, les persones i el país. Treballem amb els valors de la llei escolta fent que el noi/a sigui sempre protagonista de les seves accions i mica a mica prengui consciència del seu progrés personal.

I com ho fem tot això? Doncs aprofitant com es relacionen el nois/es en el petit grup, en l’emoció per descobrir noves coses, el repte, assumint responsabilitats i en el marc de la pedagogia del projecte vivenciant els projectes que van proposant, elegint, planificant, realitzant i revisant.

Pensem que l’educació en el lleure té una gran potencialitat educativa. Completa l’educació rebuda a l’escola centrant-se sobretot en aquell currículum ocult que certament a l’escola es fa més difícil de treballar. El cau gràcies a la vivencialitat de tot el que s’hi fa i al fet que els nois/es en són els protagonistes, esdevé un lloc bo per treballar-ho.

Reiterar l’agraïment a tot plegats i desitjar-nos 15 i 15 i 15 anys més com a agrupament.

Sempre apunt!

1 comentari: